Filmanbefalinger på festivalens siste dag

post cover

Filmanbefalinger på festivalens siste dag

  • By Kari Nøst Hegseth 
  • Category: Nyheter 
  • Comments (0) 

Søndag er den store kinodagen, og vi vil derfor legge inn en anbefaling eller to til hva du bør få med deg på festivalens siste dag:

The Opposition er en opprørende dokumentar om Joe Moses, en lokalsamfunnsleder fra Papua Ny Guinea som blir truet på livet og tvunget i eksil etter å ha kjempet mot den ulovlige utkastelsen av hele hans landsby.

Vi er så heldige at vi har Joe Moses og regissør Hollie Fifer på festivalen, og de vil ha en Q&A etter filmvisningen klokken 15:30 i Lillebil.

Samtalen med Joe og Hollie etter fredagens visning av filmen ble et av festivalens aller sterkeste øyeblikk, og vi anbefaler sterkt at du tar turen!

Chasing Asylum handler om hvor ille det kan gå med et lands asylpolitikk. Den viser Australias umenneskelige behandlig av asylsøkere som blir sendt til små, fattige øystater i stillehavet, og satt i interneringsleire.

Etter filmen som vises 16:00 vil det være en samtale mellom Anna Neistat, sjefsetterforsker i Amnesty International, og John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty International Norway.

Death by a Thousand Cuts viser den dramatiske forskjellen mellom Haiti og Den dominikanske republikk som deler øya Hispaniola i Karibia, og de store konsekvensene av det dype skillet mellom de to landene.

Etter visningen av filmen 18:30 er det en samtale mellom Jørgen Sørli Yri fra NTNU og Kimberly Wynne, PhD om Haiti.

Twitter

Instagram