Vi åpner for påmelding av norske dokumentarer

post cover

Vi åpner for påmelding av norske dokumentarer

 

Fra og med 15. november i år vil det være anledning til å melde på film til et nytt norsk konkurranseprogram ved Human Rights Human Wrongs dokumentarfilmfestival. Filmene som blir tatt ut til konkurranseprogrammet for norsk dokumentar vil bli vist på festivalen i 2018, som arrangeres 7.-13. mars.

– Vi synes det er trist at Eurodok nå gir seg. Festivalen har vært av betydning for norske dokumentarister og presentert gode og aktuelle europeiske dokumentarer for det norske publikummet i 16 år. Det er helt nødvendig at norske dokumentarister har et visningssted i Oslo for sine nye filmer. Nå som Eurodok legges ned, ønsker vi å sikre at dokumentaristene også i årene fremover har mulighet til å vise filmene sine for Oslo-publikummet og byens filmbransje. For den norske dokumentarfilmindustrien, som opplever stor suksess internasjonalt, er det viktig at filmskapere har en god visningsarena i hovedstaden, og at Oslo-publikummet får oppleve disse filmene på et kinolerret. Det gleder oss stort at vi som del av festivalens 10-års jubileum utvider programmet med et konkurranseprogram viet nye norske langdokumentarer, sier programsjef Silje Viki.

Filmpåmeldingen åpner 15. november 2017 og holdes åpen frem til 7. januar 2018. Det vil ikke være tematiske begrensninger i kriteriene, men dokumentarene må ha en spillelengde på over 40 minutter, være ferdigstilt etter 1. mars 2017 og filmens regissør eller hovedprodusent må være norsk statsborger eller bosatt i Norge.

Twitter

Instagram