Nytt navn og ny profil

post cover

Nytt navn og ny profil

  • By Silje Poulsen Viki 
  • Category: Nyheter 
  • Comments (0) 

På festivalens 10 års-jubileum endrer Human Rights Human Wrongs navn og utvider programmet med hele to nye konkurranseprogram. HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival ønsker dokumentarfilmskapere velkommen til å melde på filmen sin til festivalens nye konkurranseprogram for norsk film.

Som følge av at Eurodok legges ned etter 16 år vil HUMAN sikre at norske dokumentarfilmskapere også i årene fremover har en god visningsarena i hovedstaden, og åpner derfor for påmelding av nye norske dokumentarer den 15. november i år. I tillegg får festivalen et eget internasjonalt konkurranseprogram med fokus på menneskerettigheter. Festivalen arrangeres 7.-13. mars.

–  For den norske dokumentarfilmindustrien, som opplever stor suksess internasjonalt, er det viktig at filmskapere har en god visningsarena i hovedstaden, og at Oslo-publikummet får oppleve disse filmene på et kinolerret. Vi ønsker å sikre at dokumentaristene også i årene fremover har mulighet til å vise filmene sine for Oslo-publikummet og byens filmbransje. Det gleder oss stort at vi som del av festivalens 10-års jubileum utvider programmet med et konkurranseprogram viet nye norske langdokumentarer, sier programsjef Silje Viki.

-Vi synes det er veldig trist at Eurodok legges ned. Festivalen har vært av betydning for norske dokumentarister og presentert gode og aktuelle europeiske dokumentarer for det norske publikummet i en årrekke. Det er helt nødvendig at norske dokumentarister har et visningssted i Oslo for sine nye filmer, og det vil vi sørge for at de fortsetter å ha, sier Viki.

– HRHW-festivalen, som nå forkorter navnet til HUMAN, har vokst jevnt og trutt på sine 10 første år. Vi har lenge hatt et ønske om å gjøre festivalen tematisk bredere og nå et enda større publikum. Dokumentarfilm er den mest spennende delen av filmindustrien for tiden, og vi tror det er et stort publikum i Oslo for gode, aktuelle dokumentarfilmer. Vi skal utvide uten å miste den profilen vi har bygget opp, som en festival som tar opp aktuell menneskerettighets-, utviklings- og fredstematikk. Vi endrer ikke festivalen, men utvider den til å omfatte mer, sier festivalsjef Ketil Magnussen.

Filmpåmeldingen til det norske konkurranseprogrammet åpner allerede 15. november i år og holdes åpen frem til 7. januar 2018. Det vil ikke være tematiske begrensninger i kriteriene. Dokumentarene må ha en spillelengde på over 40 minutter, være ferdigstilt etter 1. januar 2017 og filmens regissør eller hovedprodusent må være norsk statsborger eller bosatt i Norge.

Twitter

Instagram