Nytt navn og ny profil

post cover

Nytt navn og ny profil

  • By Silje Poulsen Viki 
  • Category: News 
  • Comments (0) 

På festivalens 10 års-jubileum endrer Human Rights Human Wrongs navn og utvider programmet med hele to nye konkurranseprogram. HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival ønsker dokumentarfilmskapere velkommen til å melde på filmen sin til festivalens nye konkurranseprogram for norsk film.

Som følge av at Eurodok legges ned etter 16 år vil HUMAN sikre at norske dokumentarfilmskapere også i årene fremover har en god visningsarena i hovedstaden, og åpner derfor for påmelding av nye norske dokumentarer den 15. november i år. I tillegg får festivalen et eget internasjonalt konkurranseprogram med fokus på menneskerettigheter. Festivalen arrangeres 7.-13. mars.

–  For den norske dokumentarfilmindustrien, som opplever stor suksess internasjonalt, er det viktig at filmskapere har en god visningsarena i hovedstaden, og at Oslo-publikummet får oppleve disse filmene på et kinolerret. Vi ønsker å sikre at dokumentaristene også i årene fremover har mulighet til å vise filmene sine for Oslo-publikummet og byens filmbransje. Det gleder oss stort at vi som del av festivalens 10-års jubileum utvider programmet med et konkurranseprogram viet nye norske langdokumentarer, sier programsjef Silje Viki.

Etter 16 år med dokumentarfilmfestival som fokuserer på ny norsk og europeisk dokumentarfilm, har Cinemateket besluttet å legge ned Eurodok. Den europeiske dokumentarfilmfestivalen har foregått på vårparten hvert år, og har vært Norsk filminstitutt og Cinematekets egen dokumentarfilmfestival.

-Vi synes det er veldig trist at Eurodok legges ned. Festivalen har vært av betydning for norske dokumentarister og presentert gode og aktuelle europeiske dokumentarer for det norske publikummet i en årrekke. Det er helt nødvendig at norske dokumentarister har et visningssted i Oslo for sine nye filmer, og det vil vi sørge for at de fortsetter å ha, sier Viki.

– HRHW-festivalen, som nå forkorter navnet til HUMAN, har vokst jevnt og trutt på sine 10 første år. Vi har lenge hatt et ønske om å gjøre festivalen tematisk bredere og nå et enda større publikum. Dokumentarfilm er den mest spennende delen av filmindustrien for tiden, og vi tror det er et stort publikum i Oslo for gode, aktuelle dokumentarfilmer. Vi skal utvide uten å miste den profilen vi har bygget opp, som en festival som tar opp aktuell menneskerettighets-, utviklings- og fredstematikk. Vi endrer ikke festivalen, men utvider den til å omfatte mer, sier festivalsjef Ketil Magnussen.

Filmpåmeldingen til det norske konkurranseprogrammet åpner allerede 15. november i år og holdes åpen frem til 7. januar 2018. Det vil ikke være tematiske begrensninger i kriteriene. Dokumentarene må ha en spillelengde på over 40 minutter, være ferdigstilt etter 1. januar 2017 og filmens regissør eller hovedprodusent må være norsk statsborger eller bosatt i Norge.

Twitter

Instagram