Ekstremisme og satire åpner HUMAN idff 2018

post cover

Ekstremisme og satire åpner HUMAN idff 2018

 .

“Høyreekstremismen vokser – hva gjør vi?”, spør vi oss på åpningen av HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival 2018, onsdag 7. mars, kl. 18:00, på Klingenberg kino.

Stiftelsen Fritt Ord og HUMAN idff sparker i gang årets festival med visning av den norske dokumentaren Golden Dawn Girls. For å markere den 10. utgaven av HUMAN inviterer vi også til påfølgende jubileumsfest med blant annet Knut Nærum og Dag Sørås i Røverstaden kl. 20.30.

En 10-års jubilant i endring
Human Rights Human Wrongs, som gjennom 10 år har bygget opp en unik og profesjonell dokumentarfilmfestival, har nå blitt til HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival. 10-års jubilanten går fra menneskerett til menneskelighet, og vil i år gi dere en spesiell jubileumspris på billetten til åpningsfilmen. Du får den for bare 30 kroner! Kjøp billetten din her.

Høyreekstremisme
Vi åpner årets festival med Håvard Bustnes urovekkende film om det høyreekstreme greske partiet Gyllent Daggry. I Golden Dawn Girls (Hatets Vugge) følger vi Gyllent Daggry gjennom en turbulent periode i gresk politikk – fra 2012, da partiets representanter ble fengslet over anklager om å drive en kriminell organisasjon, til da partiet ble landets tredje største i valget i 2015.

Filmens innfallsvinkel er like original som den ekstraordinære situasjonen den springer ut av. Dokumentaren følger tre kvinner som alle har et forhold til de fengslede mennene – henholdsvis mor, hustru og datter – og som trer inn og driver partiet fremover i mennenes fravær.

Håvard Bustnes er tilstede under visningen og vil innlede filmen. I tillegg vil den kjente professoren i internasjonal politikk ved Kent University, Matthew Goodwin, holde årets åpningstale om veksten i høyreekstremistiske bevegelser og partier i Europa.

Satirisk jubileumsfest
Umiddelbart etter filmen blir det arrangert jubileumsfest med mingling og en debatt utenom det vanlige, når vi med et satirisk skråblikk spør: “Hva har menneskerettighetene egentlig gjort for oss?”. I panelet sitter Knut Nærum, Dag Sørås, Mona Abdel-Fadil, med flere, og samtalen ledes av All Makts satiriker Eirik Bergesen.

Festen blir arrangert på Klubben i den nye Røverstaden, et steinkast fra Klingenberg kino. Billetten til jubileumsfesten har også fått prisen 30 kroner, og må kjøpes separat fra kinovisningen. Billetter vil bli lagt ut snarest.

Vi gleder oss åpne festivalen, og til en uke fylt til randen med spennende og aktuelle dokumentarfilmer!

 .
 .

Twitter

Instagram