DUKET FOR PRISUTDELING PÅ CINEMATEKET!

post cover

DUKET FOR PRISUTDELING PÅ CINEMATEKET!

  • By Guro Sollie Hansebakken 
  • Category: Nyheter 
  • Comments (0) 

For første gang i sin ti år lange historie skal HUMAN-festivalen dele ut priser i to gjeve konkurranseprogram. Søndag 11. mars skal både norske og internasjonale dokumentarskapere skal premieres for sitt arbeid.

Med tradisjonsrike vafler og kaffe inviterer HUMAN-festivalen for første gang Osloborgere og filmbransjen til prisutdeling på Cinematekets debattscene. I anledning sitt 10-årsjubileum presenteres det to splitter nye konkurranseprogram, HUMAN-prisen og HUMAN Rights Human Wrongs-prisen.

Fokus på norske dokumentarfilmskapere

HUMAN-prisen tildeles beste norske dokumentarfilm, som vil motta 50 000 kroner og i tillegg kvalifisere for en Amanda-nominasjon. Som følge av Eurodoks nedleggelse ønsker HUMAN å sikre at norske dokumentarfilmskapere også i årene fremover har en god visningsarena i hovedstaden.

– Norsk dokumentarfilm opplever stor suksess internasjonalt, og da må vi sørge for at Osloborgere og byens filmbransje får oppleve den, forteller festivalens programansvarlig Silje Viki. Hun er svært fornøyd med spekteret av norske filmer som konkurrerer om HUMAN-prisen.

– Her ser vi alt fra en norsk aktivist og optiker i Moldova, nære portretter av liv i Oslo og Seoul, til skildring av høyreekstremisme i Europa.

Menneskerettigheter fortsatt i sentrum

Til tross for festivalens navneendring i anledning ti-årsjubileet er menneskerettighetsspørsmål fortsatt grunnleggende, under konkurranseprogrammet HUMAN Rights Human Wrongs. – Programmet består av ni sterke filmer som varierer både med tanke på tematikk og opphavsland. Det som går igjen er blant annet skildringer av mennesker som kjemper mot økonomiske interesser, for ytringsfrihet og demokrati, forteller Viki.

Inviterer på vaffelsøndag

Søndag klokken 14.00 braker det hele løs. – Det blir ingen glam og sjampanje, vi inviterer istedenfor på god gammeldags kaffe og vafler en søndag formiddag.

Etter prisutdelingen vil vinnerfilmene vises på Cinemateket og Klingenberg. Arrangementene er åpent for alle, og det er fri inngang.

Vinneren av HUMAN-prisen for beste norske dokumentarfilm vil motta 50.000 NOK av Bergesenstiftelsen og Stiftelsen Ship-Ring. Den vil også kvalifisere til en Amandanominasjon. Filmen vil også vises søndag 11. mars kl. 19.30 på Klingenberg 2.

Vinneren av HUMAN Rights Human Wrongs-prisen vil motta 30.000 NOK fra Amnesty International Norge og Den norske Helsingforskomité. Filmen vises søndag 11. mars kl. 15.00 på Tancred, Cinemateket.

Twitter

Instagram