Åpningen av HUMAN IDFF 2018

Åpningen av HUMAN IDFF 2018

March 7, 2018
6:00 pm - 8:00 pm

FESTIVALÅPNING: KLINGENBERG 1

March 7, 2018
8:30 pm - 12:00 am

JUBILEUMSFEST: KLUBBEN I RØVERSTADEN

Åpningen av HUMAN IDFF 2018

HUMAN og Stiftelsen Fritt Ord åpner 10-årsjubileet med alvor og satire om ekstremisme og menneskerettigheter:

Årets åpningsfilm: Golden Dawn Girls (Hatets vugge)

Ny norsk dokumentarfilm kommer på innsiden av nynazist-partiet Gyllent Daggry i Hellas. Regissør Håvard Bustnes innleder.

Golden Dawn Girls (Hatets Vugge) følger vi det høyreekstreme partiet Gyllent Daggry i en turbulent periode – fra 2012, da partiets representanter ble fengslet over anklager om å drive en kriminell organisasjon, til partiet ble landets tredje største i valget i 2015. Les mer og se trailer av filmen.

I anledning festivalens 10-års jubileum vil vi gi dere en spesiell jubileumspris på billetten til åpningsfilmen. Du får den for bare 30 kroner! Billett til kinovisning kan kjøpes gjennom ticket-knappen ovenfor.

Årets åpningstale: Matthew Goodwin – Har politisk ekstremisme kommet for å bli? 

Er Brexit, Trump, Gyllent Daggry, Marine Le Pen og andre høyrepopulistiske partier starten på et opprør mot demokratiet? Er det Europas mørke fortid som kommer tilbake eller er dette noe nytt? Hvorfor søker så mange mennesker til autoritære og nasjonalistiske ledere? Er det en respons på finanskrise og trange økonomiske kår eller er det tegn på en større og mer langvarig politisk krise? Og hvordan skal vi møte den? 

Matthew Goodwin, den kjente professoren i internasjonal politikk ved Kent University og ekspert på høyreekstreme bevegelser i Europa, vil ta opp disse spørsmålene i en åpningstale før visning av filmen Golden Dawn Girls (Hatets vugge).

Jubilemsfest og satireshow: Hva har menneskerettighetene egentlig gjort for oss?

Umiddelbart etter åpningssermonien, på Klubben i Røverstaden ca. kl 20:30 (100m fra Klingenberg), blir det arrangert jubileumsfest med mingling og en debatt utenom det vanlige, når vi med et satirisk skråblikk spør: Hva har menneskerettighetene egentlig gjort for oss?

Dag Sørås, Martin Beyer-Olsen, Mona Abdel-Fadil, Kai Eide og Anine Kierulf tar et politisk-juridisk-satirisk skråblikk på menneskerettighetene. Eirik Bergesen fra All Makt leder samtalen på Røverstaden.

Alt dette på én kveld!

Billetter til jubileumsfesten må kjøpes separat fra kinovisningen.
Kjøpes her – også kun 30 kr!