Bending the Arc

Bending the Arc

March 10, 2018
6:15 pm - 8:00 pm

KLINGENBERG 2

March 12, 2018
6:15 pm - 8:00 pm

LILLEBIL, CINEMATEKET

Bending the Arc

2017, USA, 102 min
Director: Kief Davidson, Pedro Kos

Producer: Kief Davidson, Cori Shepherd Stern, Matt Damon, Ben Affleck

Bending the Arc er historien om hvordan alt kunne vært annerledes. Kan en idé om sosial rettferdighet oversettes til globale helsetjenester for alle på bakkenivå?

Historien om ’Partners in Health’ er historien om hvordan alt kunne vært annerledes. Da medisinstudenten Paul Farmer og aktivisten Ophelia Dahl møttes på Haiti i 1983, hadde ambisjonen om grunnleggende helsetjenester til alle, som et kort øyeblikk så så lovende ut, forsvunnet i storpolitiske krav om økonomisk praktiske løsninger. Sammen med legen Jim Yong Kim, som Paul møtte på Harvard, grunnla de ’Partners in Health’, hvor de gjennom legehjelp på bakkenivå ville forandre selve måten globale helsespørsmål ble håndtert på.

Vi får blant annet være med på flere møter i Verdensbanken hvor det for eksempel blir innvendt mot AIDS-behandling i Afrika at afrikanere ikke kan klokka, og at det derfor ikke er noe poeng å gi dem medisiner, fordi de klarer ikke å ta dem riktig. Rasjonaler som dette utstiller tydelig hvordan noen liv har blitt definert om mindre verdt enn andre.

Fra et tilsynelatende umulig startpunkt, hvor de møtte massiv motstand fra helsebransjen selv, har Partners in Health nå vokst til 17.000 medarbeidere, hvorav 98 % er fra den lokale befolkningen i landene de jobber i.

Bending the Arc er en film om en ustoppelig kamp for å oversette en idé om sosial rettferdighet til globale helsetjenester for alle på bakkenivå.

Debatt på DEBATTSCENEN, CINEMATEKET etter visningen 12. mars: Health for All – Really?. Debatten vil foregå på engelsk.