Event

Arkiv: program 2017Daughter of the Lake

Daughter of the Lake

Sat 18th 17:00 Caféteatret + intro & talk
5:00 pm - 7:00 pm

Caféteatret

Daughter of the Lake

Ernesto Cabellos Damián / Bolivia, Peru / 2015 / 86 min

(Fri inngang)

Gruveselskapet Yanacocha har slått seg opp i Cajamarca-regionen i Nord-Peru, og tjener store penger på gull og kobber. Vannforsyningene som lokalbefolkningen er avhengig av blir forurenset og stadig mindre. Dette rammer de lokale småbøndene hardt.

Filmen følger den unge kvinnen Nelida. Hun har et åndelig forhold til vannet og vil helst tilbringe all sin tid i naturen. Hun forstår likevel at hun kan utgjøre en forskjell ved å forstå og bruke loven, og ofrer livsstilen sin for lokalsamfunnet ved å reise til byen og studere juss.

Parallelt følger filmen en nederlandsk gullsmed på hennes reise til gruver i Amazonas-regionen, og filmen gir også innsikt i dilemmaene knyttet til kjøp av gull, når gullsmeden tar i betraktning konsekvensene gruvene har for folk og natur.

Amnesty Internationals ekspert på menneskerettigheter og nærlingslivets samfunnsansvar Beate Ekeløve-Slydal introduserer filmen og forteller om Amnestys arbeid for menneskerettighetsforkjemperen Máxima Acuña.

Amnesty jobber både for at selskaper skal drive næringsvirksomhet i tråd med menneskerettighetene og miljøet og for å beskytte enkeltmennesker. Fra oktober til desember 2016 var Máxima Acuña en del av Amnestys årlige kampanje Skriv for liv. Tusenvis av mennesker fra hele verden skrev brev til den peruanske innenriksministeren Carlos Basombrío og krevde at myndighetene stanser angrepene på familien og gir dem nødvendig beskyttelse mot tvangsutkastelse, trusler, trakassering og vold. Bare i Norge signerte nær 27000 personer aksjonen og mer enn 1100 skrev solidaritetsbrev til Máxima Acuña for å fortelle henne at hun ikke står alene i kampen hun kjemper.

Etter filmen inviterer Amnesty til skrivekafé der publikum kan aksjonere for Máxima Acuña og sende henne solidaritetsbrev.

 

Kommende Eventer

Nyheter