Event

Arkiv: program 2017FiSahara Presents: Western Sahara

FiSahara Presents: Western Sahara

Sat 18th: 13:00 Tancred
1:00 pm - 2:00 pm

Cinemateket

FiSahara Presents: Western Sahara

Western Sahara International Film Festival (FiSahara) arrangeres årlig i hjertet av regionen The Desert of Deserts, i flyktningeleirene sørvest i Algerie. Festivalen byr på underholdning, kulturelle aktiviteter, workshops i kamerabruk og videoaktivisme til flyktninger fra Vest-Sahara, og støtter journalister og filmskapere som bor og jobber under marokkansk undertrykkelse og okkupasjon.

FiSahara gjester årets Human Rights Human Wrongs med et filmprogram kuratert spesielt for HRHW-publikummet. Festivalsjef María Carrión har dessuten med seg langdistanseløper Salah Hmatou Amaidan, som har blitt en svært viktig stemme i kampen for et fritt Vest-Sahara. Det vil bli en Q&A med Salah etter visningen av The Runner.

Filmprogram:

The Runner

Saeed Taji Farouky / Storbritannia, Irland, Frankrike / 2012 / 52 min

The Runner er en film om utholdenhet. Det er historien om en langdistanseløper hvis egen reise forvandler ham fra en idrettsutøver til et symbol for en nasjonal frigjøringsbevegelse. Salah Hmatou Amaidan er villig til å risikere karrieren, familien og livet for å løpe for et land som ikke eksisterer. Han er fra Vest-Sahara, under marokkansk okkupasjon siden 1975. Dokumentaren følger Salah gjennom tre livsomveltende år, hvor han både fyller 30, og den arabiske våren finner sted. Filmen stiller det betimelige spørsmålet: Hvor lenge til du slutter å løpe?

La Badil

Dominic Brown / Storbritannia / 2012 / 15 min

La Badil (No Other Choice) er en kortdokumentar om sahrawi-folket i Vest-Sahara, og deres kamp. Den ble filmet i hemmelighet i det Marokko-okkuperte Vest-Sahara, på to-årsdagen for Gdeim Izik-opprøret i 2010, en hendelse som noen anser for å være forløperen til den arabiske våren.

Kommende Eventer

Nyheter