Freedom for the Wolf

Freedom for the Wolf

March 11, 2018
5:00 pm - 7:00 pm

TANCRED, CINEMATEKET

March 12, 2018
8:00 pm - 10:00 pm

KLINGENBERG 4

Freedom for the Wolf

2017, Germany/USA, 89 min
Director: Rupert Russell
Producer: Patrick Hamm, Bulldog Agenda & Camilla Hall

På en reise gjennom fem land over tre år prøver regissør Rupert Russell å forstå hvordan konsumentfrihet henger sammen med ideen om politisk frihet. Filmen er et skrapt blikk på demokratiets krise i en verden som leter etter nye løsninger.

Det var filosofen Isaiah Berlin som sa at frihet for ulvene ofte har betydd død for sauene. Og det er dette Freedom for the Wolf har som utgangspunkt – hvordan de sterke, som både kan være de som sitter på makten eller majoriteten, undertrykker de svakere i befolkningen.

Regissør Rupert Russell tar oss med på en reise gjennom fem land over tre år, fra studentopprøret i Hong Kong i 2014 til etterdønningene av den arabiske våren i Tunisia og fra stand-up komikere i India til politivold i USA. Gjennom mektige bilder, tankevekkende intervjuer og animasjoner prøver Russell å forstå hvordan vår følelse av konsumentfrihet henger sammen med ideen om politisk frihet i verden i dag. Filmen er et skrapt blikk på demokratiets krise i en verden som leter etter nye løsninger.

Rupert Russell er gjest på festivalen.