Kunsten å flykte

Kunsten å flykte

March 10, 2018
3:30 pm - 4:30 pm

DEBATTSCENEN, CINEMATEKET

Kunsten å flykte

BOKSAMTALE

Gratis adgang.

Hvordan er livet som flyktning? I Camilla Dahls nye bok Kunsten å flykte forteller flyktninger sine historier om flukten og møtet med Norge.

Boka åpner for et nytt blikk på hvordan møtet med det norske systemet oppleves, både på godt og vondt for flyktningene. Vi blir med på reisen fra mottak til mottak, søknadsprosessen og intervjuet, ventetiden, usikkerheten, avslaget og til slutt den endelige avgjørelsen. Gjennom fortellingene gir flyktningene et innblikk i hva det vil si å leve som flyktning og hvor ulike forutsetninger de enkelte har.

Hvilke rettigheter er viktigst for dem som opplever å få sine krenket? Er det de basale behovene eller et mer abstrakt behov om rettferdighet? Hvordan brukes ny teknologi og sosiale medier i flyktningkrisen, og hvordan påvirkes vi?

Panel: Nasim Alimoradi, papirløs og styremedlem for Mennesker i Limbo. Daniel Alhomsi, syrisk flyktning i Norge. Camilla Dahl, forfatter og aktuell med boken «Kunsten å flykte». Mona Dabour, politisk rådgiver for Norsk organisasjon for Asylsøkere (NOAS). Moderator: Anja Naper, PhD om mediedekningen av flyktningkrisen i Norge, Sverige og Danmark.