Event

Arkiv: program 2017Kunstnere på flukt

Kunstnere på flukt

Thu 16th: 15:00 Det Norske Teatret
3:00 pm - 4:00 pm

Det Norske Teatret

Kunstnere på flukt

Midt i flyktningestrømmen finnes det også kunstnere.

Blant flyktningene som kommer hit finnes også skuespillere og andre kunstnere. Er det noe vi kan gjøre for å ta i mot disse flyktningene spesielt, de som er våre utenlandske kolleger? Hvordan tar landet vårt egentlig i mot skuespillere og andre kunstnere som er på flukt?

Til landet vårt kommer mange ulike flyktninger, fra ulike land, kulturer og religioner. Men hva med kunstnerne? Hvordan kan vi møte dem spesielt, har de særlige ressurser som vi kan ivareta på nye måter? Er det mulig å integrere kunstnere på bedre måter enn dagens ordninger, og hvordan finner vi dem blant alle de som kommer? Kan kunstnernes ressurser brukes bedre i mottakene, og også i møte med norske kolleger?

Hvordan kan vi møte skuespillerkolleger som har måttet flykte fra alt de eier, og som havner i Norge? Kan skuespillere på flukt møte norske skuespillere til erfaringsutveksling kolleger imellom – og hva kan da oppstå?

Hvordan har det svenske Teaterförbundet (tilsvarende Norsk Skuespillerforbund) klart å lage gode planer for å ta imot kunstnere som kommer som flyktninger til Sverige. Kan vi gjøre noe tilsvarende her? Flere kunstnere vil snakke om sine erfaringer, og det blir kunstneriske innslag i tråd med tema.

Seminaret arrangeres av Norsk Skuespillerforbund, i samarbeid med Human Rights Human Wrongs, Skuespiller- og danseralliansen og Det Norske Teatret.

Det vil bli servert mat i løpet av dagen.

       

 

Kommende Eventer

Nyheter