Event

Arkiv: program 2017Propaganda og mediestrategier

Propaganda og mediestrategier

Thu 16th: 13:00 Lillebil
1:00 pm - 2:00 pm

Cinemateket

Propaganda og mediestrategier

Alle moderne kriger er også informasjonskriger. Partene i konflikter prøver gjennom propaganda- og mediestrategier å framheve sine egne ”edle motiver” for å krige. På samme måten demoniseres motstanderen gjennom fiendebilder. Dette er ikke noe nytt historisk fenomen, men i dag er bildet komplisert ved at ikke-statlig aktører som IS er tungt inne i Syria og Irak. De benytter seg også av propaganda gjennom sterke bilder av henrettelser som er egnet ti å skape frykt, noe som er hensikten.

Sosiale medier har fått en stadig sterkere innflytelse på kampen om opinionen og bidrar til å skape forvirring om skille mellom sannhet og løgn og hvem som er avsender av budskapene. I dag er mye oppmerksomhet rettet mot spredning av usannheter gjennom sosiale medier. Men dette er ikke noe nytt fenomen. Gjennom psykologiske operasjoner og desinformasjon har stormakter alltid lagt mer vekt på å vinne enn å fortelle sannheten. I 2003 gikk USA til krig mot Irak for å fjerne masseødeleggelsesvåpen som ikke fantes.

Rune Ottosen er professor i journalistikk ved Institutt for journalistikk og mediefag, Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har skrevet en rekke bøker og artikler relatert til propaganda og desinformasjon i moderne krigføring.

The lecture will be held in Norwegian.

 

 

 

 

 

 

 

Kommende Eventer

Nyheter