Russisk rullett med Lahlum

Russisk rullett med Lahlum

March 11, 2018
12:30 pm - 1:30 pm

DEBATTSCENEN, CINEMATEKET

Russisk rullett med Lahlum

DEBATT

Gratis adgang.

Vinneren av det russiske presidentvalget som holdes den 18. mars er soleklar, men hva skjer egentlig bak kulissene i Putins siste presidentvalgkamp?

Putins popularitet er dalende i den russiske befolkningen og valgkampen er viktig for å vinne folket tilbake. Han har konkurranse både i jurist Alexei Navalny, Grigory Yavlinsky, lederen av den liberale Yabloko partiet og den populære TV-profilen Xenia Sobtsjak. Og som prominente regimekritikere har de alle samme mål: å destabilisere Putins posisjon ytterligere.

Vi tar tempen på valgkampens siste innspurt, og stiller de betimelige spørsmålene: Selv om motkandidatene ikke vil kunne vinne valget, hvordan vil deres valgkamper påvirke opinionen og ikke minst Putins egne valgkampstrategier? Hva skal til for at opposisjonspartienes ledere klarer å rive ned Putins korthus? Og hva vil et Russland i oppløsning bety på den internasjonale arenaen?

Panel: Julie Wilhelmsen, seniorforsker ved NUPI og Russland-ekspert. Inna Sangadzhiyeva, seniorrådgiver ved Den norske Helsingforskomité. M.fl. Moderator: Hans Olav Lahlum