Silas

Silas

March 9, 2018
8:00 pm - 9:45 pm

TANCRED, CINEMATEKET

March 11, 2018
3:30 pm - 5:15 pm

LILLEBIL, CINEMATEKET

Silas

2017, Kenya/South Africa/Canada, 80 min
Director: Hawa Essuman, Anjali Nayar
Producers: Steven Markovitz, Anjali Nayar

Multinasjonale selskaper eier en fjerdedel av hele Liberias landområder og har fordrevet store deler av Liberias befolkning fra hjemmene side. Silas Siakor kjemper for et politisk system som vil skape utvikling som skjer for folkets skyld, ikke mot dem.

Liberias rike naturressurser har gjort landet særlig attraktivt for multinasjonale selskaper som har oppkjøpt en fjerdedel av hele landets areal – store deler på ulovlig vis. Tilsvarende en fjerdedel av Liberias befolkning bor i disse områdene og har blitt fordrevet fra hjemme sine. Landsbyene er nå små øyer i et hav av plantasjer.

Silas Siakor har tatt på seg rollen som folkets stemme og er urokkelig i kampen mot den utbredte korrupsjonen i landet. Gjennom en kryptert app gir hans Sustainable Development Institute folk muligheten til å laste opp videoer og bilder som bevis på menneskerettighetsbruddene i landet.

Drevet av spenningsscener følger vi rettssaken mot tidligere fredsprisvinner og president i Liberia, Ellen Johnson Sirleaf, som er anklaget for korrupsjon.

Silas er historien om hvordan politikerne har sviktet Liberia og hvordan nettopp politikken kan redde det igjen.

Panelsamtale på DEBATTSCENEN etter visningen 11. mars: The Dark Side of Development.