Taste of Cement

Taste of Cement

March 10, 2018
7:00 pm - 9:30 pm

KUNSTNERNES HUS

March 12, 2018
6:15 pm - 7:45 pm

KLINGENBERG 2

Taste of Cement

2017, Lebanon/Germany/Qatar/Syria/United Arab Emirates, 85 min
Director: Zaid Kalthoum
Producer: Tobias Siebert, Ansgar Frerich, Eva Kemme

Mens Syria ligger i ruiner, jobber syriske flyktninger som bygningsarbeidere i Libanon, som fortsatt er i gang med å bli bygget opp igjen etter borgerkrigen som sluttet i 1990. I Taste of Cement følger vi noen av flyktningene som jobber som med å reise et gigantisk høyhus i Beirut.

På grunn av portforbud for syriske flyktninger får de ikke lov til å forlate byggeplassen, og når de ikke jobber, bor de i bygningens uferdige kjellerrom. Parallellene mellom livene til arbeidere fanget i høyhuset og de som er fanget i ruinene etter bombeangrepene i Syria, blir tydelige når filmen veksler mellom bilder fra Beirut og Aleppo. Smaken av sement blir på denne måten en evig rundgang av oppbygning og destruksjon, mens krigens materielle konsekvenser tegnes opp.

Taste of Cement er en annerledes film om krig og et liv i eksil. Visuelt påtrengende bilder og en drømmende fortellerstemme fremkaller erkjennelsen av hvor store ødeleggelsene fra krigen i Syria er og fortvilelsen over hvordan det skal bygges opp igjen og bringe folk tilbake til livene sine.

Panelsamtale etter visningen 10. mars: Reconstructing Syria. Samtalen vil foregå på engelsk.