Untitled

Untitled

March 11, 2018
7:00 pm - 8:45 pm

KUNSTNERNES HUS

March 13, 2018
8:00 pm - 9:45 pm

TANCRED, CINEMATEKET

Untitled

2017, Germany/Austria, 108 min
Director: Michael Glawogger, Monkia Willi
Producer: Thomas Pridnig, Peter Wirthensohn

Gjennom vakre, mystiske bilder følger vi Michael Glawogger på reise verden rundt i en film som i følge ham selv ”aldri ville falle til ro.”

”Jeg tenkte for meg selv at den vakreste filmen jeg kunne forestille meg, var en som aldri ville falle til ro.” Med disse ordene får Untitled begynne og regissør Micheal Glawogger tar oss med på en reise gjennom verden, hvor han har filmet alt han så på sin vei. Vi er med fra Ungarn gjennom Balkan og Italia til Marokko, ned gjennom Afrika til Liberia, hvor Glawogger døde av malaria i 2014.

Filmklippene og tekstene han etterlot seg har i Untitled blitt redigert sammen av Glawoggers faste klipper, Monika Willi, som også har klippet flere av Michael Hanekes filmer. En kvinnelig fortellerstemme fører oss gjennom de mystiske bildene ved å fortelle en historie om en mann som prøver å finne et sted å forsvinne.

Untitled vekker assosiasjoner til Chris Markers episke videoessay Sans Soleil, som åpner med utsagnet: ”Jeg har reist verden rundt flere ganger, og nå er det bare banalitet som fortsatt interesserer meg.” Untitled åpner med å postulere at det er en dokumentar om ingenting. Men det er ikke riktig å si at Untitled handler om ingenting eller heller ikke at den er banal. For i de vakre, hvilende bildene er det en nysgjerrighet som gjør det vanlige surrealistisk og det fremmede nært.