HUMAN idff er Oslos største dokumentarfilmfestival og byr på norske og internasjonale aktuelle dokumentarfilmer i kombinasjon med debatter, samtaler, seminarer og workshops, teater og konserter med mer. Festivalen består av to konkurranseprogrammer og et mangfoldig filmprogram med fokus på menneskerettigheter og samfunnsspørsmål.

Meningsfylte opplevelser
Vi har en stor lidenskap for dokumentarfilm! Dette skal gjenspeiles i festivalens program ved at vi viser det beste av norsk og internasjonal dokumentarfilm og skaper rom for samtaler om filmene og filmenes temaer. På HUMAN idff skal du oppleve en nærhet til temaene som tas opp, ved at følelsene og tankene settes i sving, og ved å la deg inspirere av menneskerettighetsforkjempere fra alle verdens hjørner.

Økt kunnskap
På festivalen skal du få lære noe nytt og fordype deg i spennende temaer gjennom film og debatt. Festivalens program skal gi innblikk i og refleksjon om samfunnsmessige utfordringer på globalt og nasjonalt nivå.

Aktiv deltakelse
Du skal få delta i debatten uavhengig av din bakgrunn. Her får du anledning til å snakke med menneskerettighetsforkjempere fra inn- og utland, diskutere med forskere og filmskapere, politikere og journalister og andre deltakere om saker du brenner for!

Fellesskap
Festivalen skal være et inkluderende forum og en møteplass for aktivister, fagpersoner, politikere, filmskapere og andre med interesse for samfunnsspørsmål. Her vil du knytte nettverk og oppleve stort spillerom for informasjonsutveksling.

Utfordre perspektiver
Festivalens program skal utfordre perspektiver, forestillinger og antakelser. Dokumentarfilmen er et spesielt godt medium for å skape samfunnsdebatt og engasjere, og ikke minst et viktig vindu for ulike perspek­tiver på samfunnet rundt oss og verden forøvrig.

 

KONKURRANSER OG PRISER

HUMAN-prisen
HUMAN-prisen til beste norske dokumentarfilm består av 50 000 kr gitt av Bergesenstiftelsen og Stiftelsen Ship-Ring. Alle påmeldte filmer blir vurdert av en forhåndsjury som nominerer inntil 10 nye norske filmer som vil bli vist under festivalen.

Human Rights Human Wrongs Film Award
En internasjonal pris med formål å løfte frem filmskaperes innsats for å gjøre en menneskerettighetssak kjent for et større publikum. Inntil 10 nye internasjonale dokumentarfilmer blir valgt ut til å konkurrere om 30 000 kr gitt av Amnesty International Norge og Den norske Helsingforskomité.

HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival arrangeres neste gang fra 25. februar til 3. mars 2019.

 

 

Galleri